Rheon is de studievereniging van de opleiding Elektrotechniek aan De Haagse Hogeschool te Delft.

Het doel van Rheon is eenheid. Eenheid tussen studenten en eenheid tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Rheon is er dus zowel om het individu te verbreden als de groep te versmallen, hechter te maken.

Hoewel de vereniging vrij jong en nog vol aan het groeien is, is er al veel bereikt. Zo organiseert Rheon elk jaar een netwerk evenement. De Carrièredag is een drukbezocht evenement waar studenten kunnen netwerken en inzicht kunnen krijgen in de arbeidsmarkt. Het hele jaar door worden er meerdere activiteiten georganiseerd om studenten betrokken te houden bij de opleiding. Lunchlezingen door bedrijven en professionals houden de studenten op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het vakgebied. Daarnaast worden er ook borrels, uitjes en andere gezelligheidsactiviteiten georganiseerd om de cohesie tussen leden te verbeteren. Aan het begin van elk collegejaar organiseert de vereniging een eerstejaarsweekend om aankomende studenten zo goed mogelijk op te vangen en om ze kennis te laten maken met elkaar en de opleiding.

Rheon levert ook een aantal diensten, zoals het aanbieden van studiemateriaal in de vorm van bijlessen en een tentamenarchief. Ook verzamelt Rheon feedback van studenten over het lesprogramma en geeft dit door aan de opleiding om zo de kwaliteit van de opleiding te verbeteren. Daarnaast worden er voor aankomende studenten meeloopdagen en faculteitsbrede open dagen gedeeltelijk door Rheon georganiseerd. Tot slotte levert Rheon een basispakket studieondersteunend materiaal bestaande uit een Arduino, een multimeter, breadboards etc.

Geschiedenis

Toen de oprichters van de vereniging in 2014 aan hun opleiding in Delft begonnen, bevonden zij eigenlijk direct al een gemis op de faculteit. Waar er bij elke andere opleiding een studievereniging bevond, bleef dit bij Elektrotechniek uit. De oprichters besloten daarom het heft in eigen handen te nemen en de taak des oprichting op zich te nemen. Na een jaar voorbereidingen treffen met ondersteuning vanuit De Haagse Hogeschool was Studievereniging Rheon op 2 oktober 2015 een feit.

De naam Rheon is afgeleid vanuit de benaming van de Griekse godin van het Smeden, Rhea. Rheo vertaalt naar stroom, en tot slotte kan de naam herleid worden tot de rheostat, een component in de elektrotechniek. Dit component, ook wel een potentiometer genoemd heeft twee uitersten waartussen elke waarde mogelijk is. Met deze twee uitersten verbeeldt de naam de onderwijskant en de samenbrengende kant van de vereniging. Daarnaast bestaat er een eindeloze hoeveelheid aan mogelijkheden voor zowel de vereniging als van haar leden.

Rheonlied

Het Rheonlied is het verenigingslied van Rheon. De voorzitter mag dit lied op elk moment inzetten.

Op het ritme van: "Ik geef een rondje! "

Het Rheonlied
Wij doen elektro, analoog en digitaal
Wij programmeren, C++ en bloksignaal
Met transistoren, PCB's en Fourier
En met Rheon als SV

Wij doen elektro, integreren doen we wel
Wij transformeren, spanning, stroom, VHDL
Ik geef een rondje, heel de soos oreert b'vo
De sfeer is van hoog niveau

Wij doen elektro, Rheon staat hierbij centraal
We absorberen, kennis voor ons ideaal
We halen punten, en ook niet zo laagfrequent
Ja wij zijn trouw tot het end

Statuten

Klik hier om de statuten van S.V. Rheon in te zien.