Meer informatie over de opleiding Elektrotechniek

Een goed begin is om te kijken bij de pagina's op de website van Elektrotechniek aan De Haagse Hogeschool.

Daarnaast organiseert de opleiding elk jaar een aantal open dagen. Hier kan je in gesprek gaan met docenten en studenten, ons mooie pand bekijken en zo de sfeer proeven. Natuurlijk kan je op zo'n dag ook de andere opleidingen bezoeken.

Om je nog beter te oriënteren op de opleiding kan je meelopen. Bij meelopen loop je mee met een groep studenten en volg je de lessen die zij krijgen.

Elektrotechniek is een leuk en veelzijdig vakgebied. Je komt het overal tegen: bij grote installaties zoals elektriciteitscentrales (denk aan de hoogspanningslijnen) of kleinschaliger zoals zonnepanelen en windturbines. Maar ook kleine apparaten zitten vol elektrotechniek. Denk aan je mobiele telefoon of een gameconsole, pin-automaten, thermostaten, wasmachines, elektrisch fornuis, radiowekkers, televisie, internet en medische apparatuur.

Elektrotechnici werken eigenlijk nooit alleen. Bij de meeste ontwerpen moeten meerdere disciplines samenwerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een auto: de carrosserie, de elektrische voorziening en de boordcomputer. Die laatste zit vol met software.

Vaak wordt gedacht dat elektrotechniek alleen maar solderen is. Natuurlijk niet. Solderen is het laatste onderdeel in het hele ontwerptraject. Je moet toch iets bedacht hebben voordat je het kan solderen.

We kunnen nog veel meer schrijven over elektrotechniek maar daar is hier de ruimte niet voor. Beter is om langs te komen bij onze opleiding of bekijk de brochure.